Daube hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Cajunské koření
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 481.4 mg
  • Vláknina 946.4 mg
  • Vitamín A 946.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Osmahneme pokrájenou cibuli, poté ji vyndáme a dáme stranou. Do pánve přidáme pokrájenou papriku a celer a smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Poté vyndáme a dáme stranou.

  • 2

    Maso obalíme v osolené a opepřené mouce, dáme do pánve a smažíme po všech stranách. Přidáme vývar, vinný ocet, česnek, tabasco, tymián a rajčatový protlak. Vše pozvolna prohřejeme. Vrátíme do pánve cibuli, česnek a papriku, přihodíme bobkové listy a zasypeme cajunským kořením.

  • 3

    Uvedeme směs do varu, přendáme do trouby a asi 135 minut pečeme.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu