Gaskoňské řezy
Suroviny
- 900 g Hovězí svíčková
- 100 g Sýr Gruyére
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Kečup
- 25 g Kapary
- 50 g Cibule sterilovaná
- 50 ml Olej rostlinný
- 150 ml Víno červené
- 200 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 48 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 638 mg
- Vláknina 1132.8 mg
- Vitamín A 1132.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. 
- 
                                2Řezy vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. 
- 
                                3V misce smícháme 50ml oleje, kečup, víno, očištěné hlavičky žampionů, kapary a nakládané cibulky. 
- 
                                4Připravenou studenou omáčkou přelijeme porce masa na talířích. 
- 
                                5Můžeme podávat s čerstvým pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        