Hlávkový salát se žervé a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 164.5 mg
 - Vláknina 7995 mg
 - Vitamín A 7995 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy hlávkového salátu omyjeme, otřepeme a vysteleme jimi skleněnou salátovou mísu. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky, vsypeme do mísy. Žervé rozmícháme s citronovou šťávou, solí, hořčicí, vlijeme do mísy, přisypeme celá jádra ořechů a promícháme.
 - 
                                2
Před podáváním salát vychladíme.