Francouzský závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Salám jemný
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 3 ks Brambory vařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 218.9 mg
  • Draslík 380.1 mg
  • Vláknina 6340.8 mg
  • Vitamín A 6340.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z listového těsta vyválíme dva pláty.

  • 2

    Každý plát posypeme nastrouhaným salámem, nastrouhanými bramborami a sýrem. Zakapeme rozšlehaným vejcem, okořeníme, podle chuti přisolíme a pevně zabalíme.

  • 3

    Záviny upečeme v troubě dozlatova. Podáváme teplé se zeleninovým salátem, nebo studené.

Komentáře k receptu