Hamburský guláš
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
 - 0.125 l Víno červené
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 124.2 mg
 - Draslík 83.8 mg
 - Vláknina 1046.9 mg
 - Vitamín A 1046.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a na tomto základě opečeme na kostky nakrájené maso. Mírně osolíme, přidáme nasekaný česnek, koření a mírně podlité vše dusíme téměř doměkka.
 - 
                                2
Maso podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
 - 
                                3
Podáváme s nočky nebo s makarony.