Celerový salát s ovocem a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 4 kávová lžička Majonéza
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Hrušky
  • 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 332.7 mg
  • Vláknina 8691.2 mg
  • Vitamín A 8691.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer, jablka a hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlávkový salát omyjeme, nakrájíme na nudličky a vše smícháme.

  • 2

    Přidáme kyselou smetanu ke šlehání smíchanou s majonézou a nasekanou petrželkou a dobře promícháme.

  • 3

    Salát rozdělíme na skleněné talířky a podáváme.

Komentáře k receptu