Berlínský mletý steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Ředkvička
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.94 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 319.6 mg
  • Draslík 202.6 mg
  • Vláknina 1796.3 mg
  • Vitamín A 1796.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce studené vody, ze směsi vytvarujeme 2 steaky. Necháme je v chladu uležet nejméně 30 minut.

  • 2

    Steaky opečeme na polovině dávky oleje po obou stranách.

  • 3

    Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, usmažíme na něm vejce.

  • 4

    Hotové steaky upravíme na talíře, položíme na ně vejce, osolíme je, posypeme paprikou, ozdobíme plátky ředkviček a snítkou petrželky.

  • 5

    Podáváme s hranolky nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu