Německé springerle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 49.1 mg
 - Draslík 40.6 mg
 - Vláknina 1871.4 mg
 - Vitamín A 1871.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme vejce s moučkovým cukrem do husté pěny, dokud nenabude. Sodu rozpustíme v třešnovici a přidáme do směsi. Přisypeme mouku a vymícháme nelepivé těsto. Dáme ho do misky, zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme v chladu /ne v lednici/ minimálně 12 hodin, nejlépe přes noc.
 - 
                                2
Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvoříme váleček který nakrájíme na kousky, poprášíme moukou a vtlačíme do formiček vysypaných moukou, až se na těsto obtiskne motiv. Springerle pak z formiček vyklepneme.
 - 
                                3
Springerle dáme spodní stranou na plech posypaný anýzem tak aby se do každého kousku obtisklo několik zrnek. Potom je necháme odkryté na plechu v chladné místnosti dalších 12 hodin, nejlépe přes noc.
 - 
                                4
Pečeme v troubě na 150°C cca 15-25 minut, povrch sušenek musí zůstat bledý. Vychladlé uskladníme v dobře těsnící uzavřené nádobě. Ihned po upečení je pečivo měkké, ale pak ztvrdne.
 - 
                                5
Při konzumaci namáčíme do kávy či čaje.