Telecí játra na berlínský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 429.5 mg
 - Draslík 639 mg
 - Vláknina 7302.8 mg
 - Vitamín A 7302.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná 1 cm.
 - 
                                2
Omytá telecí játra osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi na 4 lžících rozehřátého oleje opečeme kolečka cibule. V jiné pánvi rozpustíme 30 g másla, podusíme kolečka jablek.
 - 
                                3
Cibuli vyjmeme z oleje a položíme na papírovou utěrku. Na zbylém oleji a másle opečeme nakrájená játra po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je a opepříme.
 - 
                                4
Játra podáváme s plátky jablek ozdobených cibulkou.