Švestkový kompot s karamelem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 208.3 mg
 - Vláknina 3532.5 mg
 - Vitamín A 3532.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme.
 - 
                                2
Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Přitom můžeme podle potřeby přilít 2 lžíce vody. Přidáme připravené švestky a v karamelu je podusíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme pomerančovou šťávou.
 - 
                                3
Ke švestkám přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme, krátce prohřejeme a dochutíme ginem.
 - 
                                4
Ovocnou směs rozdělíme na talíře a podle chuti posypeme moučkovým cukrem.