Frankfurtské párečky v županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 450 g Listové těsto
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Klobása vepřová
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 84.6 mg
  • Vláknina 1022 mg
  • Vitamín A 1022 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky listového těsta položíme vedle sebe tak, aby se na okrajích překrývaly, necháme asi 3 minuty měknout. Pak je vyválíme na tlouštku asi 2 mm a stěrkou rozetřeme na těsto hořčici. Nakrájíme na 20 trojúhelníků.

  • 2

    Každý párek rozkrojíme podélně na dvě stejné části, každý díl položíme na širší část těstového trojúhelníku. Těsto svineme směrem ke špičce trojúhelníku tak, aby byl párek zcela zabalený. Takto zpracujeme všechny párky a těsto.

  • 3

    Plech pokryjeme pečícím papírem a rozložíme na něj párečky v županu tak, aby špička těsta byla vždy dole na plechu.

  • 4

    Vejce rozšleháme s vodou a párky jím potřeme. Posypeme sezamem nebo mákem.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20-25 minut, až těsto lehce zhnědne. Upravíme na nahřátou mísu a podáváme podle chuti s hořčicí.

Komentáře k receptu