Rýnské mušle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 112 g
 - Sodík 2365 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 222 mg
 - Draslík 2725.1 mg
 - Vláknina 7326.8 mg
 - Vitamín A 7326.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.7 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle dobře vypereme, otevřené vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
Ve větším kastrolu rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a několik minut ji dusíme. Přidáme mušle, víno, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Dusíme 8-10 minut, občas kastrolem zatřeseme, ale nemícháme.
 - 
                                3
Mušle, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. K mušlím vmícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme.