Mrkev po rýnsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 356 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 197.7 mg
 - Vláknina 15588 mg
 - Vitamín A 15588 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí vložíme do kastrolu s máslem. Osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
 - 
                                2
K téměř měkké mrkvi přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Vše podusíme doměkka a podle chuti osladíme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen.