Mrkev s hráškem po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 185.1 mg
  • Vláknina 13683 mg
  • Vitamín A 13683 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme do měkka. Ke konci dušení by měla být všechna tekutina odpařená.

  • 2

    Hrášek vsypeme do malého množství vařící osolené vody, podusíme do měkka.

  • 3

    Do dušené mrkve přidáme okapaný podušený hrášek, kečup, citronovou šťávu a cukr. Vše jen prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu