Hamburské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 193 mg
  • Draslík 822.4 mg
  • Vláknina 12414.8 mg
  • Vitamín A 12414.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. V kastrole při mírné tepotě brambory promícháme s máslem, pepřem a solí. Vmícháme žloutky, kaši dobře prošleháme a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z kaše noky a smažíme je na pánvi na oleji dozlatova.

  • 3

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu