Frankfurtská polévka v chlebu
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
 - 200 g Párky Vídeňské
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Chléb konzumní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1490 kcal
 - Sacharidy 257 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 559 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 65.5 mg
 - Draslík 103.8 mg
 - Vláknina 1244.8 mg
 - Vitamín A 1244.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme cibuli, párky nakrájíme na kolečka, vše osmahneme na másle.
 - 
                                2
Přidáme česnek, zaprášíme moukou, sladkou paprikou, osmahneme a zalijeme vodou.
 - 
                                3
Přidáme masox a vaříme. Poté dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou.
 - 
                                4
Polévku podáváme v kulatém chlebu, který seřízneme a vydlabeme.