Koláč Streusel s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 15 g Cukr vanilka
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Jablka
  • 125 g Mouka mandlová
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1291 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 266.4 mg
  • Draslík 308.8 mg
  • Vláknina 15937.2 mg
  • Vitamín A 15937.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 250 g hladké mouky, 125 g másla, 1 vejce a špetky soli vypracujeme jemné těsto, které necháme půl hodiny odležet.

  • 2

    Formu vymažeme máslem, naplníme ho vyváleným těstem a posypeme jablky, která jsme oloupali a pokrájeli na malé kostičky.

  • 3

    Pečeme 20 minut při 205 °C.

  • 4

    250 ml smetany vyšleháme s jedním vejcem, 50 g moučkového cukru a 15 g vanilkového cukru. Hotovu směs nalijeme na koláč a necháme péct dalších 15 minut.

  • 5

    Ze 125 g másla, 125 g mouky, 125 g moučkového cukru a 125 g mandlového prášku vypracujeme drolivé těsto. Dochutíme skořicí.

  • 6

    Drobenkou posypeme koláč a pečeme 25 minut při 225 °C.

  • 7

    Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu