Kerblíková smetanová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kerblík
  • 125 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 68.9 mg
  • Draslík 2113.5 mg
  • Vláknina 13109.2 mg
  • Vitamín A 13109.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kerblík omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání povaříme na mírném ohni cca 10 min.

  • 2

    Mezitím žemle nakrájíme na kostičky a na zbytku másla dozlatova osmahneme. Do polévky vmícháme kerblík a zjemníme ji smetanou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krátce promixujeme.

  • 3

    Do misek rozdělíme smaženou žemli, zalijeme polévkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu