Kerblíková smetanová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1257 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 68.9 mg
 - Draslík 2113.5 mg
 - Vláknina 13109.2 mg
 - Vitamín A 13109.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kerblík omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání povaříme na mírném ohni cca 10 min.
 - 
                                2
Mezitím žemle nakrájíme na kostičky a na zbytku másla dozlatova osmahneme. Do polévky vmícháme kerblík a zjemníme ji smetanou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krátce promixujeme.
 - 
                                3
Do misek rozdělíme smaženou žemli, zalijeme polévkou a ihned podáváme.