Bavorské jablečné koláčky s vanilkovou šlehačkou
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 150 ml Mléko plnotučné
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 ks Citrony
 - 4 ks Jablka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 199.4 mg
 - Draslík 271.7 mg
 - Vláknina 12057.8 mg
 - Vitamín A 12057.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 250.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku vsypeme do mísy, postupně metličkou všleháme mléko, špetku soli a vejce. Necháme 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, ihned potřeme citronem. Do polotuha ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme máslo, jablečné kroužky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova, po každé straně cca 4-5 minut.
 - 
                                4
Obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicovým cukrem. Rozdělíme na talíře, doplníme vanilkovou šlehačkou a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
