Německý jablkový koláč
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
 - 85 g Máslo čerstvé
 - 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 115 g Mouka pšeničná hrubá
 - 175 g Cukr krupice
 - 85 g Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Jablka
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 0.04 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1109 kcal
 - Sacharidy 134 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 262.7 mg
 - Draslík 219.8 mg
 - Vláknina 8563.5 mg
 - Vitamín A 8563.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 73.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na drobenku v míse smícháme hrubou mouku, cukr, skořici a máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.
 - 
                                2
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme prošlehaná vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec vmícháme mléko. Vše ještě chvíli třeme.
 - 
                                3
Polovinu těsta vložíme do dortové formy vymazané tukem a na dně vyložené pečicím papírem. Těsto poklademe polovinou oloupaných, na plátky nakrájených jablek, na ně rozetřeme zbylé těsto a poklademe zbylými jablky. Navrch koláče nahrubo nastrouháme vychlazenou drobenku.
 - 
                                4
Koláč pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, vyklopíme a podáváme teplý.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                