Králík s kaštany
Suroviny
- 180 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 80 g Šalotka
 - 5 g Rozmarýn sušený
 - 650 g Králičí stehna
 - 100 g Majonéza
 - 30 ml Olej olivový
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 dl Víno bílé
 - 10 dkg Slanina vepřová
 - 15 dkg Celer sterilovaný
 - 15 dkg Kaštany jedlé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 1045 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 26.6 mg
 - Draslík 627 mg
 - Vláknina 5069.8 mg
 - Vitamín A 5069.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče na olivový olej. Zalijeme 2 dl vína a v troubě pečeme při 200° C 15 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme kostky celeru, mrkve, na čtvrtky překrojené šalotky a drcený česnek. Na maso dáme plátky slaniny, zalijeme vínem a pečeme dalších 15 minut. Pak vložíme rozmarýn, bobkový list, opět poklademe slaninou a dopečeme.
 - 
                                3
Maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme bobkový list a rozmarýn, přidáme lžíci másla, 2 lžíce husté smetany, okořeníme dle chuti a necháme přejít varem.
 - 
                                4
Kaštanová kaše: do hrnce vložíme oloupané kaštany, celer, zalijeme
 - 
                                5
vodou, přisolíme a vaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme, kaštany a celer rozmixujeme na kaši. Přimícháme máslo, majonézu a opět promixujeme.
 - 
                                6
Servírování: na plochý talíř dáme opečené maso s porcí kaše a ozdobíme zeleninou ze šťávy. Vše zalijeme šťávou.