Polévka z úhoře
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mrkev kořen
 - 120 g Slanina vepřová
 - 400 g Úhoř říční
 - 30 g Cukr krupice
 - 100 g Švestky sušené
 - 100 g Petržel kořen
 - 100 g Hrušky
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 špetka Hřebíček
 - 1.5 l Vývar rybí
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 1329 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 78.7 mg
 - Draslík 630.5 mg
 - Vláknina 7367 mg
 - Vitamín A 7367 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Úhoře očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, sušené švestky nakrájíme na nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a hrušku nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Rybí vývar přivedeme do varu, vložíme kousky úhoře a na mírném plameni vaříme. V mezičase na slanině osmažíme zeleninu. V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme vývar z úhoře a alespoň 15 minut na mírném plameni povaříme. Poté přidáme zeleninu, maso z úhoře, hrušku, švestky, cukr, ocet, osolíme, okořeníme hřebíčkem a pepřem a krátce povaříme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.