Roštěnky smažené v křenovém těstíčku
Suroviny
- 60 g Křen
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 800 g Hovězí maso zadní
 - 30 g Hořčice kremžská
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 256.7 mg
 - Draslík 163.2 mg
 - Vláknina 1909.1 mg
 - Vitamín A 1909.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Plátky zprudka po obou stranách osmažíme na oleji, necháme vychladnout a obalíme v křenovém těstíčku. Smažíme dorůžova ve výpeku, do něhož jsme přidali máslo.
 - 
                                3
Těstíčko připravíme smícháním rozšlehaných vajec, mouky, cibule, křenu a hořčice.