Marinovaná smažená krkovička

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Vepřová krkovička
  • 70 g Hořčice kremžská
  • 120 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 831 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 119.8 mg
  • Vláknina 1934.3 mg
  • Vitamín A 1934.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme marinovací pastou a necháme pod fólií v chladničce přes noc marinovat. Cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Marinované maso opečeme, přidáme máslo, cibuli, zamícháme a přilijeme pivo. Necháme alespoň 10 minut dusit, až se šťáva zredukuje. Maso podáváme posypané petrželovou natí.

  • 3

    Marinádu připravíme smícháním oleje a hořčice.

Komentáře k receptu