Cibule ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 340.1 mg
 - Draslík 317.3 mg
 - Vláknina 6917.1 mg
 - Vitamín A 6917.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na silné nudličky, žloutky rozšleháme, petrželovou nať nasekáme najemno.
 - 
                                2
Cibuli spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a osmažíme dorůžova na másle.
 - 
                                3
V rendlíku připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Do jíšky zašleháme smetanu a alespoň 15 minut vaříme za častého míchání na mírném plameni. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zašleháme žloutky a necháme prohřát. Nevaříme, aby se nám žloutky nesrazily.
 - 
                                4
Před podáváním zdobíme posekanou petrželovou natí.