Čerstvé meruňky smažené v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Meruňky
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 70 g Cukr moučkový
  • 70 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 545.5 mg
  • Vláknina 10691.4 mg
  • Vitamín A 10691.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné meruňky rozpůlíme, vypeckujeme, obalíme v hladké mouce a namáčíme v těstíčku.

  • 2

    Meruňky usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

  • 3

    Těstíčko připravíme smícháním polohrubé mouky s rozšlehanými vejci, solí, smetanou a vínem.

Komentáře k receptu