Vepřová pečeně podávaná po bavorsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kosti vepřové
  • 500 ml Voda pitná
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřové ramínko
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 386.9 mg
  • Vláknina 5034.3 mg
  • Vitamín A 5034.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vepřového ramínka uděláme šikmé mřížkovité zářezy. Maso osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče kůží dospod, přidáme k němu 200 g vepřových kostí.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostky, očistíme mrkev a pokrájíme na kolečka. Cibuli s mrkví vložíme do pekáče k masu. Zasypeme lžící kmínu a zalijeme vodou. Předehřejeme troubu na 200 °C a pekáč do ní vložíme. Pečeme 30 minut. Potom pečeni obrátíme, ztlumíme teplotu na 180 °C a dopékáme ještě 90 minut. Během pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    30 minut před ukončením pečení potíráme maso směsí horčice rozmíchané v pivu. Měkkou pečeni vyjmeme a odložíme ji, aby odpočinula. Přes síto prolisujeme vypečenou šťávu a podáváme s masem.

Komentáře k receptu