Vepřová polévka s hrachem a kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová krkovička
  • 120 g Cibule
  • 150 g Hrách
  • 150 g Kroupy ječné
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Majoránka
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 985 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 119.3 mg
  • Vláknina 10978 mg
  • Vitamín A 10978 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách a kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme asi 1 hodinu. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a odstavíme. Obsah pánve přidáme do hrnce k hrachu a kroupám, přimícháme prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti opepříme a dovaříme doměkka.

Komentáře k receptu