Vepřová polévka s hrachem a kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 985 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 73.6 mg
 - Draslík 119.3 mg
 - Vláknina 10978 mg
 - Vitamín A 10978 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách a kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme asi 1 hodinu. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a odstavíme. Obsah pánve přidáme do hrnce k hrachu a kroupám, přimícháme prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti opepříme a dovaříme doměkka.