Německé frikasé s chřestem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1300 g Kuře
  • 120 g Hrášek mražený
  • 500 g Chřest zelený
  • 3000 ml Voda pitná
  • 100 ml Šlehačka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 267.8 mg
  • Draslík 748.2 mg
  • Vláknina 4793.8 mg
  • Vitamín A 4793.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře střední velikosti dáme vařit do 2 l vody s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, česnekem, pepřem a lžičkou soli. Vaříme asi 45 minut, poté maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme, mrkev pokrájíme na kostky, celer i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme.

  • 2

    Mezitím ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a cca 10 minut povaříme.

  • 3

    Zatímco se kuře vaří, necháme rozmrazit mražený hrášek a do kastrolu dáme vařit litr osolené vody. Zelený chřest zbavíme tuhých spodních částí, vršky rozkrájíme na špalíčky 1,5 - 2 cm dlouhé, vhodíme je do vařící vody a vaříme asi 3 minuty do poloměkka.

  • 4

    Uvařený chřest i rozmrazený hrášek přimícháme do frikasé a společně asi 3 minuty prohříváme.

  • 5

    Nakonec přidáme šlehačku, zamícháme, ještě asi minutu prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu