Polévka z červené řepy s pomerančovou šťávou
Suroviny
- 230 g Mrkev kořen
 - 400 g Červená řepa
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Avokádo
 - 0.5 ks Grapefruity
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2030.7 mg
 - Vláknina 54780 mg
 - Vitamín A 54780 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 132.4 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté červené řepy a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky. Z nich si odložíme na ozdobu přibližně 1/4. Oloupaná avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na kostičky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenká kolečka, zelenou nať částečně odložíme. Kopr omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a přidáme ho do misky k zelené cibulové nati. Z poloviny sladkého pomeranče a z poloviny grapefruitu vymačkáme do sklenice šťávu.
 - 
                                2
3/4 mrkve a řepy dáme do mixéru, přidáme vymačkanou ovocnou šťávu, olivový olej, sůl, bílou část cibulky, avokádo a citrónový pepř. Vše rozmixujeme dohladka, konzistence by měla být polohustá. Pokud by bylo potřeba, přidáme šťávu z druhé poloviny pomeranče. Podle chuti polévku můžeme dochutit 1-2 lžícemi jablečného octa a solí.
 - 
                                3
Polévku nalijeme do misek, posypeme je zelenou natí z cibulky, pokrájeným koprem, nudličkami mrkve i řepy a servírujeme.