Bílé zelí se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 165.3 mg
  • Vláknina 925.2 mg
  • Vitamín A 925.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nakrájené zelí, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme doměkka.

  • 2

    Smetanu rozkvedláme s moukou a přilijeme k zelí. Nakonec přidáme špetku muškátu a cukr. Povaříme asi 5 minut.

  • 3

    Podáváme k uzenému masu a uzeným klobásám.

Komentáře k receptu