Rybí svítek
Suroviny
- 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 200 g Kapr obecný
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 80 g Houby čerstvé
 - 60 g Zelenina kořenová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Strouhanka
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 5 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 453 mg
 - Draslík 382.4 mg
 - Vláknina 2850.8 mg
 - Vitamín A 2850.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme máslo se žloutky. Přidáme namočené a vymačkané okrájené žemle, v tuku zpěněnou zelenou petržel a čisté mleté rybí maso. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a vše promícháme.
 - 
                                2
Nakrájíme kořenovou zeleninu na kostičky, podusíme na tuku a přidáme k houbám, které jsme podusili se zeleným hráškem.
 - 
                                3
Masové těsto, prochladlou udušenou zeleninu a houby smícháme s tuhým sněhem z bílků.
 - 
                                4
Vymažeme zapékací mísu tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto. Pečeme asi 30 minut.