Jehněčí perkelt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 40 g Tuk
  • 800 g Jehněčí plec
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 847.5 mg
  • Vláknina 4469 mg
  • Vitamín A 4469 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné, omyté plecko nakrájíme na kostky o váze asi 50g.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky sklovitě osmahneme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, papriku, ocet a vše podlijeme trochou vody.

  • 3

    Vložíme maso, osolíme, přidáme utřený česnek a pomalu dusíme ve vlastní šťávě doměkka.

  • 4

    Když je maso měkké, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, podlijeme vodou a ještě podusíme.

Komentáře k receptu