Provensálské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 932.7 mg
  • Vláknina 11012.2 mg
  • Vitamín A 11012.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce a rozkrojíme je podélně na čtvrtky.

  • 2

    Na pánvi prudce rozehřejeme olej a brambory opečeme dozlatova. Posypeme je oloupanými, nasekanými rajčaty, nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, osolíme a opepříme. Nakonec brambory krátce opečeme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k jehněčí pečeni a ke grilovaným pokrmům.

Komentáře k receptu