Úhoř na zeleno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Úhoř říční
  • 100 g Petržel - nať
  • 100 g Bazalka
  • 100 g Šalotka
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Estragon
  • 100 g Šťovík
  • 100 g Kerblík
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.375 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 362.6 mg
  • Draslík 2622.8 mg
  • Vláknina 13795.8 mg
  • Vitamín A 13795.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 6cm velké špalíky.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kousky úhoře a mírně je opečeme.

  • 3

    Špenát, bazalku, petrželku, šťovík, kerblík a estragon omyjeme, jemně nasekáme a přidáme k rybám. Vše podusíme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Ryby vyjmeme, vložíme do nahřáté mísy a necháme na teplém místě.

  • 4

    Omáčku svaříme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z ohně a zahustíme smetanou a žloutkem.

  • 5

    Porce úhoře na míse zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu