Telecí ledvina v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Telecí ledviny
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 940 mg
  • Draslík 997.1 mg
  • Vláknina 4914.8 mg
  • Vitamín A 4914.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté ledvinky zbavíme tuku, odblaníme je a nakrájíme na 1cm silné plátky.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata rozpůlíme, odstraníme dužinu s jadérky a nakrájíme na kostky. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky nebo nastrouháme.

  • 3

    Cibuli, prolisovaný česnek a kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme rajčata a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni asi 20 minut.

  • 4

    Plátky ledvinek opečeme na másle po obou stranách, osolíme, opepříme a vložíme do omáčky.

Komentáře k receptu