Jelení řízky v jalovcové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 50 g Tuk
  • 600 g Jelení maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 cl Stará myslivecká
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 832 mg
  • Vláknina 102.8 mg
  • Vitamín A 102.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na řízky, okraje lehce nařízneme a maso naklepeme. Protkneme slaninou, osolíme, opepříme a po jedné straně obalíme v mouce. Řízky vložíme pomoučenou stranou do horkého tuku a prudce opečeme, obrátíme a zprudka dopečeme.

  • 2

    Tuk slijeme, na 30g másla zpěníme tlučený jalovec, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme 1/8l smetany a vývarem. Vše povaříme, dochutíme pálenkou a bez vaření necháme táhnout asi 3 minuty.

  • 3

    Podáváme s nudlemi a brusinkami.

Komentáře k receptu