Knedlíky žemlové (vídeňské)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Žemle tmavá
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • 1 šálek Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 12175 mg
  • Vitamín A 12175 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky a necháme ještě oschnout.

  • 2

    Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou.

  • 3

    Knedlíky zavařujeme ve vroucí osolené vodě 20 minut.

Komentáře k receptu