Kořeněný špaldový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 1200 g Mouka špaldová
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 balení Droždí sušené
  • 4 polévková lžíce Kmín celý
  • 3 polévková lžíce Anýz mletý
  • 3 polévková lžíce Fenykl obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 94 mg
  • Vláknina 2416.1 mg
  • Vitamín A 2416.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme špaldovou mouku, droždí, koření, sůl a přilijeme tolik vlažné vody, aby vzniklo pevné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě nejméně 4 hodiny kynout (nejlépe do druhého dne).

  • 2

    Těsto znovu prohněteme a vytvarujeme z něj pecen. Plech vyložíme pečicím papírem, přendáme na něj pecen a necháme ještě 40 minut kynout.

  • 3

    Chléb pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.

Komentáře k receptu