Kuře v zázvorovém obalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 200 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 680 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté celé kuře povaříme asi 5 minut a necháme do druhého dne v chladu.

  • 2

    Čerstvý zázvor oloupeme, na jemno nastrouháme.

  • 3

    Povařené kuře potřeme solí, nastrouhaným zázvorem a necháme v ledničce asi 8 hodin.

  • 4

    Troubu vyhřejeme na 200 stupňů Celsia a kuře opečeme v pánvi pod pokličkou. Na posledních 15 minut pokličku odstraníme, aby kůže byla opečená dokřupava.

Komentáře k receptu