Makarony zapékané se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 350 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3.5 l Voda pitná
  • 1.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 863 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 108.9 mg
  • Draslík 297 mg
  • Vláknina 8139.8 mg
  • Vitamín A 8139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 96.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Na rozehřátém másle (3 lžíce) dozlatova osmažíme oloupané, na kolečka nakrájené cibule.

  • 3

    Smetanu a mléko svaříme v hrnci, přidáme 150 g sýru a za stálého míchání necháme zvolna rozpustit. Omáčku odstavíme z plotny.

  • 4

    Uvařené makarony smícháme se 100 g nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Poklademe plátky osmažené cibule a zapékáme v troubě, až se sýr rozpustí.

Komentáře k receptu