Zapečené makarony s osmaženou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 250 g Sýr Gruyére
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 348.2 mg
  • Vláknina 8166.3 mg
  • Vitamín A 8166.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony vaříme v osolené vodě asi 10 minut, slijeme je a necháme okapat.

  • 2

    Na másle (2 lžíce) osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli dozlatova.

  • 3

    Smetanu a mléko uvedeme do varu, přidáme polovinu sýru a za stálého míchání jej necháme rozpustit.

  • 4

    Uvařené makarony vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přidáme zbylý nastrouhaný sýr a dobře promícháme, Pokrm výrazně opepříme. Nakonec zalijeme sýrovou omáčkou a zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 5

    Hotový pokrm upravíme na talíře a posypeme osmaženou cibulí. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu