Tyrolský bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 200 g Slanina vepřová
  • 150 g Šunka dušená
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 0.5 ks Štěrbák zahradní
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2805 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 55.9 mg
  • Draslík 1363.9 mg
  • Vláknina 17382.4 mg
  • Vitamín A 17382.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř do měkka.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme do zlatova, šunku a okurky pokrájíme na kostičky a promícháme se slaninou.

  • 3

    Uvařené brambory scedíme, zchladíme studenou vodou a ihned oloupeme. Krájíme je na tenké plátky, přidáme ke slanině, přelijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme 10 minut stát.

  • 4

    Promícháme olej s octem, solí a pepřem, nalijeme na brambory. Nakonec do salátu vmícháme omytý, na nudličky nakrájený štěrbák.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu