Tafelspitz s pažitkovou omáčkou a jablečným křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Hovězí vývar základní
  • 1.5 kg Hovězí libové
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 2294 mg
  • Bílkoviny 101 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 2021.3 mg
  • Vláknina 4833.3 mg
  • Vitamín A 4833.3 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hovězího vývaru vložíme bobkový list, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme maso, zmírníme oheň a zakryté vaříme cca 2-3 hodiny.

  • 2

    Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a po 1 hodině vaření přidáme do vývaru.

  • 3

    Maso vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na předehřáté talíře, pokapeme trochou vývaru, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s jablečným křenem a pažitkovou omáčkou.

Komentáře k receptu