Těsto na "Indiánky"

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Cukr krupice
  • 60 g Solamyl
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2125 kcal
  • Sacharidy 299 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 219 g
  • Cholesterol 2961.6 mg
  • Draslík 786 mg
  • Vláknina 6930 mg
  • Vitamín A 6930 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky třeme s 30g mouky a vanilkovým cukrem. Přidáme sníh ušlehaný z bílků, cukru a mouky se Solamylem.

  • 2

    Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme polokoule o průměru 5cm. Poprášíme je moukou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Těsto dobře propečeme, aby mělo hladký povrch.

  • 3

    Těsto používáme při přípravě Indiánků a různého drobného pečiva.

Komentáře k receptu