Bramborové pečivo s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Sůl
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 25 g Pažitka
  • 15 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 70 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
  • 15 ml Voda pitná
  • 50 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 394.9 mg
  • Vláknina 5176.7 mg
  • Vitamín A 5176.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, sůl, mletý muškát, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme rozmačkané vařené brambory, rozdrobený ovčí sýr, posekanou pažitku, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Vytvarujeme kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Povrch potřeme vodou, posypeme celozrnnou moukou smíchanou s mletou paprikou, bochník položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova.

  • 2

    Pečivo necháme částečně vychladnout, nalámeme na 6 dílů podle vyznačených zářezů a podáváme.

Komentáře k receptu