Zapečená bernská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 500 g Husí stehna
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 720.6 mg
  • Vláknina 19026.2 mg
  • Vitamín A 19026.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá husí stehna vložíme do dvou litrů osolené vroucí vody, vaříme asi 90 minut.

  • 2

    Mrkev, celer a brambory oloupeme, spolu s omytým zelím nadrobno nakrájíme, omytý pórek a oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Vše přidáme do vývaru k masu a vaříme ještě 60 minut.

  • 3

    Uvařená stehna vykostíme, nakrájíme, zeleninu s vývarem rozmixujeme a vložíme nakrájené maso. Zeleninu i maso urovnáme do zapékací mísy a navrch položíme nasucho opečené toasty, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem.

  • 4

    Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. Podáváme v zapékací míse.

Komentáře k receptu