Polévka z fazolových lusků s rýží
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 969 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 20.2 mg
- Draslík 239.1 mg
- Vláknina 3692 mg
- Vitamín A 3692 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na rozpáleném tuku lehce opečeme kůži ze slaniny. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, fazolové lusky nakrájíme na 1-2 cm dlouhé kusy a vše dusíme pod poklicí asi 20 minut. 
- 
                                2Pak přidáme oloupané čtvrtky rajčat a společně ještě krátce podusíme. 
- 
                                3Směs zalijeme osolenou vodou, uvedeme do varu, přisypeme hrst rýže, okořeníme pepřem a trochu pocukrujeme a na mírném ohni vaříme přikryté asi 40 minut. 
- 
                                4Před podáváním případně ještě dokořeníme a osolíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        