Ticinská sýrová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr ementálského typu
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 994 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 714.2 mg
  • Draslík 510 mg
  • Vláknina 3746.3 mg
  • Vitamín A 3746.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozkvedláme se solí a pepřem a k tomu vmícháme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém másle usmažíme postupně jednotlivé omelety, které při smažení neobracíme, ale pouze lehce natřásáme na pánvi, až je každá omeleta zespodu osmažená dorůžova.

  • 2

    Mezitím zvlášť podusíme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli s oloupanými rajčaty a horkou směsí potřeme omelety. Ty pak přeložíme na poloviny.

Komentáře k receptu