Slaninové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Strouhanka
  • 200 g Moravské uzené maso
  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 l Voda pitná
  • 2.5 dl Vývar z uzeného masa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 907 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 283.3 mg
  • Draslík 119.7 mg
  • Vláknina 4440 mg
  • Vitamín A 4440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    100g slaniny nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme. Přidáme žemle nakrájené na kostky, znovu osmahneme a necháme vychladnout. Přimícháme vařené uzené maso nakrájené na kostky.

  • 2

    Do mísy dáme osolenou mouku, za stálého míchání přilijeme asi 2.5dl studeného vývaru, přidáme celá vejce, žloutek a vypracujeme řidší těsto. Do těsta zamícháme vychladlou žemlovou směs a necháme odpočinout asi 30 minut.

  • 3

    Z těsta tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je 15-20 minut. Uvařené knedlíky natrhneme vidličkou, posypeme je na másle osmaženou strouhankou a polijeme rozškvařenou zbylou slaninou.

Komentáře k receptu